Skip to content

MULTI-FACTOR AUTHENTICATIE (MFA) INSCHAKELEN

Het beveiligen van data en systemen is een ‘hot’ item in de zorg. Met het inschakelen van Microsoft Multi-Factor Authenticatie kunt u kosteloos uw CarePortal omgeving eenvoudig extra beveiligen.

Wat is Multi-Factor Authenticatie (MFA)?

MFA staat voor het toevoegen van (minimaal) één tweede laag van authenticatie voor het inloggen op een account. Naast het invoeren van het reguliere wachtwoord moet er aan een tweede beveiligingsvoorwaarde worden voldaan. MFA biedt drie mogelijkheden om een willekeurig gegenereerde code te ontvangen en zodoende het inloggen te authenticeren. Dus elke keer als u inlogt wordt u gevraagd om een code in te vullen.

De mogelijkheden om een code te ontvangen zijn:

  • Het ontvangen van een SMS
  • Gebruik maken van de Microsoft Authenticator
  • Gebruik maken van de ‘bel mij’ optie

Keuze 1: SMS-code

Elke keer als u wilt inloggen ontvangt u een SMS van Microsoft met een code. Deze code vult u in tijdens het inloggen (de code kan eenmalig gebruikt worden). Een handige keuze, want met iedere mobiele telefoon kunt u namelijk een SMS ontvangen.

Keuze 2: Microsoft Authenticator

U ontvangt een link om de Microsoft Authenticator app te downloaden op uw telefoon. Deze app genereert elke 30 seconden een nieuwe code. Deze code dient u elke keer als u inlogt op uw account in te voeren. Een vereiste voor deze methode is wel dat u in het bezit bent van een Smartphone.

Keuze 3: ‘Bel mij’ optie

Met deze optie wordt u gebeld door Microsoft met een van tevoren gegenereerde tekst. De ‘robot’ leest u de code voor die u dient in te voeren om toegang te krijgen tot uw account. Deze optie kost het meeste tijd, omdat de ‘robot’ langzaam voorleest (u heeft dan wel genoeg tijd om de juiste toetsen te vinden). Daarnaast is deze methode niet handig als u probeert in te loggen op uw telefoon.

Wij adviseren om SMS als tweede authenticatie te gebruiken.

Hoe kan ik MFA instellen?

  • U geeft bij ons aan dat u gebruik wilt maken van MFA
  • U logt daarna in met uw CarePortal account
  • Tijdens het inloggen zal er een scherm naar voren komen die u vraagt op welke manier u uw account wilt beveiligen. U krijgt de keuzes zoals hierboven toegelicht
  • U maakt uw keuze
  • MFA is ingeschakeld

Met het inschakelen van MFA is je account een stuk beter beveiligd tegen hackers. Mocht je wachtwoord toch gehackt worden, dan krijgen ze niet direct toegang tot je account. Heeft u vragen/opmerkingen/hulp nodig naar aanleiding van deze byte? Neem dan contact op met de helpdesk.

Met vriendelijke groet,
Het CarePortal team

Nieuws direct in uw mailbox?

en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws